Vreugde der Wet

Vanavond – eigenlijk na afloop van de dag – werd nog eens de Vreugde der Wet gevierd, nu nog weer anders. In het Liberty Bell Park in Jeruzalem kwamen honderden mensen samen. Er was een podium opgebouwd. Daarvoor een omheind gedeelte met stoelen – maar ook ruimte om te dansen – voor bijzondere gasten. En daar weer omheen nog veel meer mensen, van oud tot (heel) jong.

Op het podium werd gedanst met Tora-rollen. Telkens weer werden namen opgelezen van wie daarvoor naar voren kon komen. Dan hield een rabbijn een korte inleiding en zette hij in met het Hosjie’a na, waarna een band inviel en er nog een heel stuk zang en muziek kwam. Met dans, op het podium maar ook op andere plekken op het plein, door jongeren maar ook door ouderen.

Een heel bijzondere verbinding van religieuze woorden met uitbundige vreugde. Van woorden en zang door zo te zien echt orthodoxe rabbijnen met een luidruchtige band, en licht- en rookeffecten…

Vreugde der Wet in Liberty Bell Park

Vreugde der Wet in Liberty Bell Park