Kerstfeest

Ik heb vanmorgen (25-12) toch maar verstek laten gaan bij de Oelpan. Die ging wel gewoon door, net als heel het leven hier, ook al is het vandaag Kerstfeest. Op zich vinden wij het wel prima dat er in de straten en winkels geen Kerstsfeer is, zoals in Nederland de hele maand al. Maar om nou helemaal niets te hebben of te doen, zelfs niet op het Kerstfeest zelf, dat werd ons al te gortig.

In de kerken is er natuurlijk wel van alles te doen.

We zijn gisteravond naar de Christ Church geweest. Die was de hele avond open. In de kerk werden voortdurend kerstliederen gezongen. Later op de avond kwam een dienst met ‘lessons & carols’. Op deze avond komen er ook Israëli’s even een kijkje nemen – en een beker Glühwein drinken. Je vraagt je af wat zij erbij denken als ze de mensen in de kerk horen zingen over ‘the King of Israel’ e.d.

Vanmorgen waren we in de graftuin. Die was behoorlijk vol; er waren dus honderden mensen. Voor een heel groot deel uit Nigeria, maar verder ook uit allerlei landen. Het was de eerste keer dat ik een openlucht-kerstdienst meemaakte. Eerlijk gezegd was het wel behoorlijk fris, maar het kon. En het was wel bijzonder om zo ‘komt allen tesamen’ te zingen.
‘Komt allen tesamen’ in de GraftuinKerstdienst in de Graftuin