Een extra collecte

Vandaag werd er in ‘onze’ kerk, de Christ Church, een extra collecte gehouden. Daarbij kon de portemonnee dichtblijven. Wat gevraagd werd was: bloed. Het was een bijzondere actie voor deze zondag: Magen David Adom, het Israëlische Rode Kruis, hield een sessie in een van de zalen bij de kerk, en daar hebben heel wat kerkgangers bloed gedoneerd.

bloed doneren
Tineke vult een ‘collecte-zak’

Ook wij deden er aan mee. En zo kwam het er dan eindelijk eens van. We waren het al veel eerder van plan. Israël doet er veel aan om de voorraad bloed goed op peil te houden; de reden daarvoor is duidelijk. Je kunt daarom op allerlei plaatsen bloed doneren. In de Jaffa­straat, bij het Zion­plein, staat bijna altijd een mobiele post. Ook staat er nogal eens een bij de Jaffa­poort. Telkens was er toch een of andere reden waarom het ons nu even niet uitkwam. Tot op deze dag. Onze eerste bloeddonatie viel ons niet tegen. Lichamelijk deed het ons niets. Het kostte alleen wel de nodige tijd; samen zijn we er al met al ruim een uur aan kwijt geweest. Maar het ging allemaal in een leuke sfeer. Het is voor herhaling vatbaar – over drie maanden, want vaker kan in principe niet.

Goede actie van de Christ Church, om mensen over de streep te trekken! We waren bepaald niet de enigen die bij deze gelegenheid voor de eerste keer in hun leven de stap deden.