Tournee najaar 2013

We zijn weer thuis in Jeruzalem, na een intensieve periode in Nederland. We waren daar in verband met mijn eerste tournee. Van 28 oktober t/m 12 november was ik bijna elke dag op een andere plek in het land met een presentatie.

Ik heb dat met veel plezier gedaan. Ik vond het fijn om iets te kunnen laten zien het jodendom en van mijn werk, en om in te gaan op de vele vragen die los­kwamen, over wat ik verteld had en over nog vele andere dingen met betrekking tot Israël en mijn werk daar.

Een paar keer was er iets bijzonders:

  • Een avond waarop er ook veel jongere kinderen waren, een beetje vroeger begonnen en afgelopen dan normaal. Ze bleven vragen!
  • Eerst – ’s middags – de jongere catechisanten, en ’s avonds de oudere catechisanten en de rest van de gemeente.
  • Een avond met een koor dat passende liederen zong, een paar in het Hebreeuws.
  • Een kerkdienst met daarna nog een bespreking.
  • Workshops op een classicale ‘zendingsdag’.

Vanaf nu hoop ik elk jaar twee keer voor een tournee naar Nederland te komen. Ik zie al weer uit naar de tournee’s in 2014!