Afscheid

Aan mijn verblijf in Israël is een eind gekomen. En daarmee ook aan het schrijven op deze weblog.

Graag maak ik nog wel gebruik van de gelegenheid om uw aandacht te vragen voor twee projecten:

Israëlreiswijzer

Mijn voorganger Kees Jan Rodenburg was er al aan begonnen, en ik heb er verder aan gewerkt: het werkboek Ontdekkingen in Israël. Reisboek voor protestantse pelgrims. Een aanrader voor wie alleen of met een groep Israël gaat bezoeken!

Het begint met een deel dat u vóór de reis kunt door­nemen, om meer bewust en toegerust op weg te gaan. Daarna zijn er ruim twintig hoofdstukken waarin plaatsen worden besproken, met tips en vragen om over door te denken. Tenslotte nog een kort hoofdstuk om nog mee aan de slag te gaan als u weer thuis komt.

Om een indruk te krijgen van de aanpak kunt u kijken op israelreiswijzer.nl. Het boekje zelf kunt u bestellen bij het CIS, via cis@che.nl. Het kost € 9,50 (exclusief verzendkosten).

Dagboek bij de najaarsfeesten

In 2017 heb ik stukjes geschreven voor de dagen rond de najaarsfeesten, te gebruiken als een dagboek, waarin dan elk stukje aansloot bij de Joodse feestdagen en wat er daaromheen in het Jodendom speelt. Het ‘dagboek’ liep van 15 september tot en met 14 oktober. Het is nog terug te vinden op www.centrumvoorisraelstudies.nl/najaar2017.

Mijn opvolger, Albert Groothedde, werkt aan een update voor 2018. Hou de website hetcis.nl in de gaten! En volg zijn weblog: weblog.hetcis.nl