Nieuwe publicatie: ‘Hoe zullen we Hem ontmoeten?’


Deze bundel is het resultaat van diverse ontmoetingen die het Centrum voor Israëlstudies organiseerde rondom de vraag hoe wij God kunnen ontmoeten, nu de tempel er niet meer is. Rabbijnen, studenten en predikanten bespraken met elkaar concrete teksten uit de Bijbel over dit thema.

Naast artikelen van Joodse en christelijke zijde over de blijvende betekenis van de tempel, bevat de publicatie een bezinning op de voorwaarden voor een echte dialoog, en reflecties van Joodse en christelijke deelnemers op de betekenis daarvan voor eigen geloofs­beleving.


De bundel is geredigeerd door de rector van de rabbijnenopleiding, rabbijn Shlomo Tucker en de directeur van het CIS, dr. Michael Mulder. Verder werken mee Eitan Cooper, rabbi prof. dr. David Golinkin, prof. dr. Gerard den Hertog, dr. Marcie Lenk, rabbi dr. Dahlia Marx, prof. dr. Eric Peels, drs. Kees Jan Rodenburg, drs. ir. Niek Tramper en andere deelnemers aan de gesprekken.

Het boek is te bestellen via cis@che.nl voor € 13,50.


Symposium

Ter gelegenheid van het verschijnen van deze publicatie organiseert het Centrum voor Israëlstudies een symposium op 15 juni, waarvoor de rector van de rabbijnenopleiding van het Schechterinstituut in Jeruzalem naar Nederland komt. Meer informatie over deze studiedag kunt u verkrijgen via cis@che.nl. Via dit emailadres kunt u zich ook aanmelden. De kosten bedragen € 15,- inclusief lunch.